Nyilvántartásba vételi szám: E-000670/2014

1119 Budapest, Tétényi út 79. 1. em.

Tel.  (06-1) 270-34-73 

e-mail: iroda@okker.hu

 

Kezdőlap
Bemutatkozás
Óvodáknak
Felnőttképzés
Munkatársak
Elérhetőségek

Outdoor tréning (30 órás)

(Alapítási engedély száma: PL-3096/001)

A program célja: Az outdoor tréning a csapatépítő programok legkedveltebb formája. A csapatépítő tréningek lényege, hogy játékos körülmények között fejlesszük egy cég munkatársainak összetartását, emellett közös élményeket nyújt, és az egymás iránti bizalom erősítésének is fontos eszköze.

A program feloldja az ember belső korlátait és félelmét, így képessé válik a leküzdhetetlennek tűnő akadályok leküzdésére is. A helyszín annyiban is rendhagyó, hogy ez egy szabadtéri esemény, nem a megszokott környezetben történik.
A feladatok, gyakorlatok során mindenki megtudhatja, hogyan viselkedne hasonló, éles helyzetben. Egyúttal megtanulhatunk olyan túlélési technikákat, amelyek hasznosak lehetnek az életben.
Fontos tényező a lelki és a testi regenerálódás is, és a feszültségek oldása.
A felfokozott érzelmi állapotban megélt érzelmeket, élményeket azután meg lehet beszélni, akár egy vacsora keretében is. Ez mind együtt növelheti a résztvevők motivációját.
Az outdoor programok maradandó élményt jelenthetnek, mert a szereplők inkább kikapcsolódásként élik meg a tréninget. Ennek a közös élménynek az értéke felbecsülhetetlen.

 

Tanfolyami
egység

Az egység témája

1. egység (elmélet)

18 óra 

A kommunikáció elmélet kérdései:A kommunikáció fogalma, története. Kommunikációs modellek. Verbális és nem verbális kommunikáció.

2. egység (gyakorlat)

12 óra 

Gyakorlati feladatok a hatékony vállalati kommunikáció és team munka érdekében:

A modul céljának elérése érdekében számos gyakorlati feladat áll rendelkezésre, melyek felszínre hozzák a fent említett tulajdonságokat, problémákat, megoldandó feladatokat.

Mint ahogy a formai feltételek között is bemutatásra került, az outdoor tréning cégre és egyénre szabott. Ugyanúgy igény szerint felmérés, és személyes interjúk előzik meg. Ezek után történik meg közösen a megrendelővel a célkitűzések meghatározása, a tréning "célcsoportra szabása".

A megrendelő választhat a gyakorlati feladatok közül, melyek az adott csoportra leginkább megfelelőek. Ilyenek lehetnek:

- Paintball (előre meghatározott vagy véletlenszerű csapatbeosztással)

- GPS vezérelt csapatfeladatok (konkrét helyszínek megtalálása, különböző csapatfeladatok megoldása),

- Térképes kincskeresés (konkrét helyszínek megtalálása, különböző csapatfeladatok megoldása)

 

 

A modul számonkérése a kommunikáció elméleti kérdései modullal együtt, írásban és szóban történik, egy teszt kitöltésével. Az elégséges eredményhez 70 %-os teljesítmény szükséges. A válaszoknak tükrözniük kell a vizsgázó jártasságát a fogalmakban. A tanúsítvány kiadásának feltétele a foglalkozások 90 % -án való részvétel, és a záróvizsga min. 70%-os elkészítése.

Az outdoor tréning programjának összeállítása a megrendelő meghatározott célkitűzései alapján történik. Igény szerint előzetes felmérés, és személyes interjúk előzik meg.  A végleges program forgatókönyve felmérés és egyeztetés alapján történik, cégre, csoportra és egyénre szabva.

A tanfolyam végén a résztvevők értékelik a program tartalmának erősségeit, gyengeségeit, leírják a legértékesebb tapasztalataikat, véleményt mondanak az oktatás tárgyi feltételeiről, az oktatási módszerről, az oktatók munkájáról, a szervezés módjáról.

 

 

 
© 2018 Okker Zrt.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.