OKAIM

OKKER Adaptív Intézmény (Intézményfenntartói) Minőségbiztosítás - OKAIM

Az OKKER Zrt. a hazai szakmai műhelyek egyikeként vezető pedagógiai szakértők közreműködésével kidolgozta adaptív intézményi minőségbiztosítási rendszerét, az OKAIM névvel jelzett programot, mely igen nagy népszerűségnek örvend, és amely 2000 ősze óta folyamatosan, már több mint száz intézménynek nyújtott segítséget. A 107 intézményből jelenleg 3 óvodával és 1 általános iskolával dolgozunk az OKAIM-védjegy kapcsán. E program a közoktatási intézmények sajátosságait figyelembe véve alkalmazza a minőségfejlesztési módszereket, technikákat, s ennek eredményeként alakítja ki az adott intézmény minőségfejlesztési rendszerét.

E program megvalósítását az OKKER Zrt. minősített tanácsadói közvetlen intézményi munkájukkal segítik. A programban való részvétel feltételeiről érdeklődjön a Kapcsolat menüpontban megtalálható elérhetőségek egyikén! A programban való részvételt minden olyan intézmény számára ajánljuk, amelyek elkötelezettek a minőségfejlesztés és a minőségbiztosítás iránt. A program megvalósítása során az intézmény hosszútávú minőségügyi politikájának alapjait rakjuk le, amelyen a későbbi minőségfejlesztési intézkedések és kezdeményezések is alapulnak.

study-1376492_1920

Mit tartalmaz a program?

  • a program helyi irányításában részt vevő pedagógusok akkreditált tanfolyam keretében való minőségügyi képzését;
  • az intézmény dolgozóinak szakirányú felkészítését a minőségügyi fejlesztő munkára;
  • a helyzetértékelést („0”-pont meghatározása);
  • a minőségfejlesztés munkatervének elkészítését;
  • a partnerazonosítás feladatainak elvégzését;
  • az intézményi folyamatok azonosítását és e folyamatok szabályozását;
  • minőségi körök kialakítását és e körök folyamatos munkáját;
  • a minőségfejlesztő munkához a szükséges szakirodalom, képzési anyagok, mérési eszközök, értékelési módszerek és minden egyéb, az OKAIM-műhelyben kidolgozott anyag és eszköz biztosítását;
  • minden, a rendszer kialakításához szükséges szakmai segítség biztosítását (pl. külső szakemberek, specialisták alkalmazását).

A modell kialakítása a minőségfejlesztési rendszer auditálásával fejeződik be, melyet követően az intézmény jogosult az OKAIM-védjegy használatára.